12/01/2014

1) Oun bocon més frêd. 2) la traversâ du Jura (dzura) Arpitan avouèc ski-nordic: premîr jornâ 06 janvî 2014

1) Oun bocon més frêd

graphe_ens3.php.gif



2) Traversâr du jura (dzura ) Arpitan:
Premîr jornâ (dzorna ) 06 janvî 2014 : la cure-col du Marchairuz.
24 km
Poyâ (montée) : +525m
Dèchinta: -235m
La nê ère/ètâ mâta (lourde), adonc y lècâve / colâve (glisser ) pas èstra.. Mas tot solet dens le dzura Quinta brâva èmochon(émotion ) .



Je môde avouèc train vèrs la Cure (VD)

Adonc, ora l'est le momin de commencî (c'menthî) la traversâ !

 


Le petiôt cabarèt / ôbèrjo de la "Genolière"

 

 

Le petiôt cabarèt / ôbèrjo de la "Genolière"

Megiér (Medzhî) unâ bounâ tartâ a crâma /flyo/hyà (Fribouâ) et bêre oun chocolat ux lafé/lathi/lacèls.

La cabana/le cabornion/ la cabourgne des "Pralets". Prâly/prâlèt = prairie, pâturage

 

Unâ imajô des "billow cloud", des niolas que font des vagôs ... Cens n'est pas tant comon..

Tartiffle / tuffèl , chochiche, Bacon por dinâ !

Commentaires

Bonzo Lionel

Vinje fére oune pitite vijite.

Déan né iou lé imaje avoué lô "natel".
Comin dère... ché lè mé bio(dzin).Onco bravo!
Bona ni !

Écrit par : Marion | 14/01/2014

Grant marci Marion por les complemins ! a'revêre et tant que !

Écrit par : lionel | 15/01/2014

Les commentaires sont fermés.